Новини та ділова аналітика для проактивних

Окупанти зірвали евакуацію з Маріуполя та Волновахи

05 березня 2022 — 13:40

Російська сторона порушила домовленості про "зелений коридор" з Маріуполя і почала обстріл, евакуація переноситься, повідомила Маріупольська міськрада.

«У зв'язку з тим, що російська сторона не дотримується режиму тиші і продовжила обстріл як самого Маріуполя, так і його околиць, з метою безпеки евакуація населення переноситься.Просимо всіх маріупольців розходитись і прямувати до місць укриття. Додаткову інформацію про евакуацію буде розміщено найближчим часом. На даний момент йдуть переговори з російською редерацією щодо встановлення режиму тиші та забезпечення безпечного гуманітарного коридору. Також інформуватимуть жителів міста поліцейські за допомогою гучномовців», - говориться у повідомленні.

Також Міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що російська армія продовжує обстрілювати шляхи для евакуації з Волновахи, та закликала росію виконувати домовленості. 

«Об 11:45 російська федерація почала обстріл міста Волноваха з важкого озброєння. Як ви знаєте, з 9-ї години 5 березня у нас була попередня домовленість про те, що ми створимо два гуманітарні коридори: Волноваха і Маріуполь. Я констатую той факт, що росія порушила домовленості навіть за посередництв аЧервного Хреста, не дотрималася взятих на себе зобов'язань і обстрілює місто Волноваха. Також у напрямку Маріуполь – Запоріжжя ведуться бої в районі населеного пункту Пологи – Оріхове, які унеможливлюють рух колони з Маріуполя до Запоріжжя», - повідомила Верещук.

Нагадаємо, сьогодні на росії заявили, що дадуть гуманітарний коридор для виходу жителів з Маріуполя й Волновахи.