Новини та ділова аналітика для проактивних

Другий день поспіль в Севастополі «приліт»: що відомо про масштабну «бавовну» в Криму

23 вересня 2023 — 15:20
Вибух в районі нафтобази Чорноморського флоту РФ
Підзаголовок 2: 
"Прильот" по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі

Тимчасово окупований Крим давно перестав бути безпечним місцем для російських окупантів та гауляйтерів. Особливо неспокійно на півострові останніми днями. Росіяни ще не встигли оговтатись після ракетного удару по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі 22 вересня, а вже зранку суботи, 23-го, загарбники знову повідомили про «приліт» та вибух в районі нафтобази Чорноморського флоту рф. Що відомо про довготривалу «бавовну» в Севастополі - в нашому матеріалі.

Вибух в районі нафтобази Чорноморського флоту рф

«А у Севастополі знову голосно. Підписники 5 хвилин тому чули звук ракети, що пролітала, потім пролунав вибух. «Гриб» диму піднімається в районі Інкермана чи Північної сторони», - йдеться в Telegram-каналі «Крымский ветер».

Зазначається, що вибух пролунав о 08:32 в районі нафтобази Чорноморського флоту РФ. Зокрема, в районі Сухарної балки розташовано арсенал російського флоту.

При цьому російські пабліки одразу ж поспіхом повідомили, що ураження нафтобази нібито фейк, але хмара диму все ж таки підійнялась в районі Інкермана, а також Північної сторони. А в Севастополі ввімкнули сигнал повітряної тривоги.

При цьому так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развозжаєв стверджує, що «відпрацювало ППО».

«За попередньою інформацією, у Севастополі відпрацювало ППО. Ракетні уламки впали в районі причалу у Сухарній балці. Усі спецслужби виїхали на місце. Прошу зберігати спокій», - написав він, але одразу, у наступному повідомленні опублікував рекомендації, як треба поводити себе при ракетній небезпеці.

У соцмережах мешканці Севастополя зчинили галас через ранковий вибух, який можна з легкістю назвати справжньою істерикою.

У мешканців Севастополя почалась справжня істерика через ранкову «бавовну» (Telegram-канал «Крымский ветер»).

Удар по штабу Чорноморського флоту рф у Севастополі

Днем раніше, 22 вересня в Севастополі також пролунали вибухи. Повідомлялось про «прильоти» по Штабу Чорноморського флоту РФ. Як писала «Медуза», через ракетний удар у будівлі зруйновані дах та верхній поверх. До штабу приїхало десять машин швидкої допомоги.

В мережі виклали момент «прильоту» по штабу чф рф та кадри, на яких видно, що будівлю зруйновано (Telegram-канал «Крымский ветер»).

Міноборони РФ спочатку оголосило про щонайменше одного загиблого, але потім виправилося, заявивши, що «один військовослужбовець не загинув, зник безвісти».

Що говорять про удар по штабу чф рф в Україні

Через атаку України на штаб Чорноморського флоту росії в Севастополі 22 вересня загинули щонайменше 9 осіб, поранення отримали 16. Серед них - російські генерали.

«Серед поранених - командувач угруповання генерал-полковник (Олександр) Романчук, в дуже важкому стані. Начальник штабу генерал-лейтенант (Олег) Цеков, перебуває без свідомості. Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі - вони не входять у той перелік, який я вам озвучив», — повідомив «Голосу Америки» голова ГУР Кирило Буданов.

Олександр Романчук - командувач угруповання російських сил на Запорізькому напрямку, отримав звання генерал-полковника у 2023 році. Генерал-лейтенант Олег Цеков - командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ рф.

Водночас Буданов не підтвердив повідомлень про імовірну загибель командувача Чорноморського флоту рф адмірала Віктора Соколова. Про його стан інформації в ГУР наразі немає.

«На питання, яку роль в плануванні удару відіграли партизани та місцеві мешканці, Буданов відповів, що розвідка збирає дані з усіх джерел. “Зрозуміло, що агентурні джерела - одні з основних», - додав він.

Водночас начальник ГУР не став відповідати, чи для атаки на штаб Чорноморського флоту рф використали ракети західного виробництва.

«Тут я маю утриматись від відповіді, думаю ви маєте мене зрозуміти», – сказав він.

Другий день поспіль в  Севастополі  «приліт»: що відомо про масштабну «бавовну» в Криму

«Ми ж обіцяли, що «продовження слідує…» Тому поки що окупанти приходять до тями в Мелітополі, а в Севастополі досі лунають сигнали повітряної тривоги, вкотре подякую льотчикам Повітряних сил»,написав у Telegram-каналі командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

А глава офісу президента України Андрій Єрмак у момент появи новин про атаку ЧФ рф опублікував у Telegram -каналі трек групи AC/DC War Machine.

Своєю чергою, секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що у Чорноморського флоту рф є два варіанти майбутнього.

«Два варіанти майбутнього для ЧФ рф - самоліквідація добровільна або примусова. Найкращий і найбезпечніший вихід для збереження цілісності майново-господарського комплексу міста Ахтіар (стара назва - Севастополь) і прилеглих територій - добровільне затоплення», - написав Данілов.

За його словами, славетні російські військові рефлексії - знищення власного флоту при наближенні противника - мають мати тяглість в часі й традицію наступництва.

«В іншому варіанті - ЧФ рф нарізатиметься за принципом салямі: процес болісний, але ЗСУ завдають високоточні удари виключно по об'єктах військової інфраструктури», - додав секретар РНБО.