Новини та ділова аналітика для проактивних

Скандальний політолог Мураєва і Медведчука втік з України, підтримує геноцид українців та проводить кремлівські ІПСО

01 квітня 2023 — 11:30
Лазарєв за гроші Медведчука і Мураєва продовжує працювати на кремль

Одіозний українофоб, проросійський політолог Олександр Лазарєв після початку вторгнення росії в Україну втік за межі країни. Це, за даними видання NW, підтверджують одразу декілька близьких друзів Лазарєва.

Зокрема, журналісти посилаються на близьке оточення Лазарєва, у якому розказали, що після 24 лютого 2022 року він виїхав спочатку на тимчасово окуповану територію українського півдня, а потім опинився в окупованому Криму.

За даними руху «Чесно», 29-річний Лазарєв (уродженець Хмельницької обл.) перед широкомасштабним нападом рф на Україну в ефірах каналів Мураєва-Медведчука активно виступав за налагодження дружніх стосунків із росією, вважав, що інтеграція з Європейським Союзом для України є нібито згубною. Також він був частим гостем скандальної програми «По суті» ще одного прокремлівського пропагандиста Дениса Жарких, куди запрошували найбільш явних медведчуківських «експертів».

Неодноразово був помічений у відвертому піарі кума путіна віктора медведчука, який підозрюється у державній зраді та зараз переховується в рф.

Лазарєв багато разів називав війну на Донбасі «громадянською» та поширював кремлівські наративи про «один народ», «держпереворот в Україні у 2014 р.» тощо.

Він також відомий тим, що був співзасновником маловідомої громадської організації «Народний союз», і свого часу встиг попрацювати разом з політтехнологом Костею Бондаренком.

Зараз Лазарєв за гроші Медведчука і Мураєва продовжує працювати на кремль. Про це зокрема свідчать його антиукраїнські пости в соцмережах, дописи в його телеграм-каналі, а також публікації, що з'являються на прокремлівських зливних бачках. Лазарєв повністю працює за канонами путінської пропагандистки Скабєєвої, розповсюджує ІПСО кремля та фактично підтримує геноцид росії проти українців.

lazarev1.jpg

lazarev2.jpg

lazarev3.jpg

lazarev4.jpg

lazarev5.jpg

Нагадаємо, раніше з України втік ще один проросійський політолог — Михайло Погребинський, якого називають людиною, близькою до згаданого вище медведчука.

Окрім того, в росію втік ще один політтехнолог з орбіти «Українського вибору» медведчука — Андрій Мішин. Після втечі в рф він також увійшов в пул антиукраїнських пропагандистів кремля.