Новини та ділова аналітика для проактивних

Відповіддю на ракетний тероризм має бути передача винищувачів F16 – Центр оборонних реформ

11 жовтня 2022 — 10:17
Тягнути з їхньою передачею Україні – злочин

Відповіддю Заходу на російський ракетний тероризм має стати передача Україні винищувачів типу F-16 та літаків далекого радіолокаційного виявлення.

Про це виданню Guildhall заявив Олександр В. Данилюк, керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність у рамках співпраці Україна-НАТО.

«Як і Саддам, коли почав програвати ірано-іракську війну, путін перейшов до ракетного тероризму. Перспективи цього були зрозумілі ще у квітні. Сьогодні можливість України перехоплювати крилаті ракети була б значно вищою, якби ми мали 100-200 F-16 та кілька літаків далекого радіолокаційного виявлення», – сказав він.

«Тягнути з їхньою передачею Україні сьогодні – злочин», – зазначив керівник ЦОР.

 Але, як підсумував Олександр В. Данилюк, з F-16 чи без них Україна виграє цю війну, а путін закінчить як Саддам.

Як відомо, 10-11 жовтня терористи рф вдалися до масових ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури по всій території України. Удари зафіксовані по Києву, Рівному, Хмельницькому, Львову, Житомиру, Запоріжжю, Дніпру та інших українських містах. Підтверджено загибель десятків людей та безліч руйнувань об'єктів цивільної інфраструктури.