Новини та ділова аналітика для проактивних

Chevron став головним інвестором компанії Svante, яка розробляє технології видалення промислових викидів вуглекислого газу

07 лютого 2023 — 12:08
Chevron планує інвестувати у очисні проєкти $10 млрд до 2028 року

Компанія Chevron стала головним інвестором канадійської компанії Svante, щоб прискорити впровадження технологій уловлювання вуглекислого газу, повідомляє Chevron Corporation.

Svante (Канада) – постачальник рішень для уловлювання та видалення вуглекислого газу (виготовлення фільтрів та обладнання, які вловлюють і видаляють CO2 із промислових викидів і повітря).

Фінансування від Chevron спрямоване на збільшення промислового виробництва фільтрів Svante у Ванкувері, Канада. Заявляється, що в рамках даного проєкту розвиток технологій має забезпечити уловлювання мільйонів тонн вуглекислого газу на рік на сотнях установок.

Компанія Chevron USA Inc. створила підрозділ Chevron New Energies (CNE) у 2021 році, щоб прискорити розвиток CCUS (технології вловлювання, утилізації та зберігання вуглецю). Chevron планують інвестувати $10 млрд у подібні проєкти до 2028 року.

Модульна технологія твердих сорбентів Svante розроблена для уловлювання CO2 з промислових димових газів. Уловлений вуглекислий газ концентрують в 95% СО2 для подальшого зберігання або промислового використання Технологію розроблено спеціально для вирішення завдань розділення CO2 від азоту в димовому промисловому газі. Використовується для промислової декарбонізації в галузях виробництва водню, целюлози та паперу, вапна, цементу, сталі, алюмінію та хімікатів.

Загалом Chevron як головний інвестор Svante залучив у проєкт $318 млн. з 2014 року. У 2020 році Chevron запустила проект пілотного впровадження технології Svante для уловлювання CO2  при спалюванні природного газу. Також проект отримав фінансування від Міністерства енергетики США. У співпраці зі Svante та Національною лабораторією енергетичних технологій інновація буде випробувана на заводі Chevron Kern River у долині Сан-Хоакін, Каліфорнія.