Новини та ділова аналітика для проактивних

Сінгапурський стартап по виробництву упаковки з органічних відходів залучив мільйон доларів від глобальної венчурної платформи

09 лютого 2023 — 13:45
Розвиток технології зменшить використання пластикової упаковки

Сінгапурський стартап з виробництва органічних матеріалів – компанії Alterpacks – успішно завершив перший раунд фінансування в розмірі $1 млн, повідомляє видання TechNode Global.

Компанія AlterPacks була заснована в 2019 році для боротьби з однією з найскладніших проблем сучасності – одноразового використання пластику, який важко утилізувати.

AlterPacks співпрацює з підприємствами громадського харчування, переробниками та виробниками сільгосппродукції для створення екологічної упаковки з органічних продуктів на заміну пластику. Компанія у якості сировини використовує різні харчові відходи, з яких можна виготовляти біорозкладні пакувальні вироби.

Зокрема, у виробництві упаковки задіяні побічні продукти переробки зерна при виготовленні напоїв з солоду, у тому числі пива. Харчові контейнери з них можна виготовляти у будь-якій формі. Наразі такий побічний продукт переробки зерна використовується у якості корму для тварин, виготовлення добрив або просто викидається на звалища.

Стартап також працює над створенням біогранул, які можуть замінити пластикові гранули (на основі нафти), що зараз використовуються у стандартних виробничих процесах для виготовлення пластикової упаковки.

AlterPacks залучила $1 млн під керівництвом глобальної інноваційної платформи Plug and Play, яка замається венчурними інвестиціями в технологічні проєкти. Штаб-квартира компанії розташована в Силіконовій долині. Офіс в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Plug and Play відкрила в Сінгапурі у 2010 році. Фірма прискорила розвиток понад 500 стартапів та інвестувала в понад 70 стартапів з Південно-Східної Азії.

Стартап AlterPacks підтримується фондом Temasek та інкубується під керівництвом Інституту інновацій та підприємництва Сінгапурського університету менеджменту. Також співпрацює з Програмою розвитку ООН у боротьбі із забрудненням пластиком в Індонезії.

Згідно із заявою AlterPacks, зібрані кошти дозволять пришвидшити виробництво та постачання органічних харчових контейнерів на ключові ринки Азії, Австралії та Європи.