Новини та ділова аналітика для проактивних

Розробник водневих двигунів отримав 40 млн EUR від ЄІБ на розвиток автотранспорту з безвуглецевими викидами

23 лютого 2023 — 13:00
У рамках проєкту буде розроблено автомобіль з підвищеною вантажопідйомністю

У лютому Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив PUNCH Group фінансування в розмірі 40 млн EUR для вдосконалення технології водневих двигунів, повідомляє видання Innovation News Network.

Punch Group – компанія, яка базується в Бельгії та низці міст Європи, розробляє силові установки та системи керування для гібридних і електричних транспортних засобів (EV). Зокрема компанія розробляє водневі двигуни для прискорення переходу на транспорт з нульовим рівнем викидів. Інвестиції ЄІБ будуть направлені в основному підрозділам PUNCH у Турині (Італія) та Страсбурзі (Франція).

Компанія PUNCH Torino була заснована у 2005 році як Центр проектування та розвитку компанії General Motors. З 2020 року працює як завод по виготовленню силових установок та мобільних систем. PUNCH Hydrocells – філія компанії, активно працює над удосконаленням водневого двигуна.

Фінансування ЄІБ забезпечується гарантією Європейського фонду стратегічних інвестицій (EFSI). PUNCH використовуватиме підтримку для розробки нових технологій водневих двигунів і систем зберігання енергії (водневі паливні елементи) для транспортного сектору.

У рамках проекту буде розроблено та виготовлено робочий варіант транспортного засобу з підвищеною вантажопідйомністю, що працює на водневому двигуні внутрішнього згоряння. Автомобіль для додаткових досліджень буде оснащений бортовою системою вимірювання різних викидів (СО2, оксидів азоту, твердих частинок).

Як писала Нова Влада, недавно компанія ZeroAvia випробувала найбільший літак, який частково працює на водневих паливних елементах.

У липні 2022 року було повідомлено, що компанія Hydroplane Ltd. з Марина-дель-Рей (Каліфорнія, США) розробляє силовий агрегат на водневих паливних елементах.

А у жовтні 2021 року стартап із Лос-Анджелеса Universal Hydrogen, який розробляє водневі технології для літаків, успішно завершив черговий раунд залучення інвестицій, отримавши $62 млн.