Новини та ділова аналітика для проактивних

«Еквітестлаб» має амбітні плани виходу на європейський ринок, – директорка Анна Юрчук

09 червня 2023 — 10:00
Після повномасштабного вторгнення компанії вдалось нормалізувати виробництво та відновити бізнес

Вже 17 видів наборів медичних ІФА-тестів компанії «Еквітестлаб» отримали маркування CE – пройшли реєстрацію в ЄС згідно Директиві 98/79/ЕС.

Про потенціал українських виробників, які долають технічні бар’єри для експорту товарів в Європу, в інтерв’ю польському Forbes розповіла Анна Юрчук, CEO Еквітестлаб (український виробник ІФА-тестів для діагностики ТМ EQUI).

За її словами, компанія має амбітні плани виходу на європейський ринок: «Для польського ринку у нас сертифіковані набори ІФА для діагностики на хелікобактер, гепатити, урогенітальні інфекції, COVID-19».

За більше року другої фази війни з росією «Еквітестлаб» вдалось нормалізувати роботу виробництва та відновити бізнес.

«Важко було у перші місяці вторгнення росіян, замовлень не було, частина колективу роз'їхалась. Але ми зберегли команду», – згадує Анна Юрчук.

За рік компанія повністю укомплектувала персонал, на заміну тих спеціалістів, які стали вимушеними біженцями. За оцінками керівниці, український ринок відновися на 70% до рівня, який був перед нападом росії.

«Зараз дуже популярні скрінінгові тести на гепатити при дослідженні донорської крові, якої через військові дії потрібно дуже багато. Є попит на тести ІФА для інфекційних хвороб. Нам довіряють державні контракти з військово-медичними шпиталями, в яких лікують поранених українських воїнів, центральними клінічними лікарнями, національними науковим інститутами. Працюємо з великими мережевими діагностичними лабораторіями. Крім того, ми постачали продукцію в країни Середньої Азії, Кавказу (Грузія, Азербайджан), Молдову. Ведемо перемовини з замовниками з Південно-Східної Азії та Африки», – описала вона кон’юнктуру ринку ІФА-тестування.

Український виробник «Еквітестлаб» з 2017 року спеціалізується на розробці та виробництві медичних виробів для діагностики in vitro під ТМ EQUI. Компанія налагодила виробництво 65 видів тест-систем на проведення імуноферментного аналізу (ІФА) для діагностики 21 різновиду інфекційних, паразитарних хвороб та алергії. Система управління якістю сертифікована за ISO 13485.

За період воєнного стану «Еквітеслаб» сплатив в державний бюджет 2,25 млн грн.

У 2022 році менеджмент компанії заснував благодійний фонд «ЕКВІ». Фонд допомагає бійцям ЗСУ та постраждалим внаслідок бойових дій.