Новини та ділова аналітика для проактивних

Компанія RiboDynamics та Університет Коннектикуту розробили медичну технологію для раннього виявлення патогенів різних хвороб

05 жовтня 2022 — 11:02
Швидка діагностика покращить ефективність лікування

Команда підприємців компанії RiboDynamics (технології для аналізу нуклеїнових кислот) заявила, що може значно скоротити очікування отримання результатів аналізів на різні види хвороби. Про це пише видання UConn Today.

RiboDynamics, яка приймає участь у проєктах стартапів при Університеті Коннектикуту (UConn), створила нову медичну технологію, яка виявляє патогени в біологічному матеріалі на основі наявності специфічних біомаркерів РНК.

Як пише видання, уявіть, що ви чекаєте 36 годин на звіт лабораторії, щоб визначити, чи є у вас сепсис, небезпечна для життя інфекція, яка викликає запалення в усьому тілі. В компанії стверджують, що можуть скоротити час очікування до двох годин. Розробники наголосили: технологія, яка розробляється протягом останніх 10 років, також підходить для виявлення багатьох інших патогенів, включаючи ВІЛ, гепатит С і COVID-19.

Технологія дозволить пацієнтам отримати належне лікування без затримок (підвищуючи шанси швидкого одужання) та уникнути перебування у відділенні інтенсивної терапії. Для лікарів – це швидша діагностика та значна економія коштів.

Підприємці співпрацюють із клінікою Lahey у Массачусетсі. В клініці досліджуються тести на пацієнтах, які нещодавно перенесли заміну кульшового суглоба.

Нова діагностика вже продемонструвала здатність виявляти сальмонелу, лістерію та кишкову паличку в молоці, а також вірус Зіка в комарах. Зараз команда тестує програми для діагностики інфекційних захворювань та інших станів здоров’я людини.

Як довела пандемія COVID-19, сектору охорони здоров’я вкрай бракує надійних високопродуктивних методів діагностики патогенів та інфекційних захворювань. Рання діагностика може покращити ефективність лікування практично будь-якого типу захворювання.

Цього року компанія RiboDynamics брала участь у стипендії Коннектикутського центру підприємництва та інновацій (CCEI) Школи бізнесу. Ця програма допомагає афілійованим компаніям UConn розвиватися та швидше виходити з продуктами на ринок.